nasice.hr
Vijesti

Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Dan državnosti Republike Hrvatske u Našicama je, jučer, obilježen svečano i dostojanstveno. Program je započeo nastupom Gradske glazbe Našice i Našičkih mažoretkinja Dora, a nastavio protokolom polaganja cvijeća, paljenjem svijeća i molitvom za sve poginule hrvatske branitelje ispred spomen-obilježja „Uskrsla Hrvatska“ na Trgu dr. Franje Tuđmana.

Dužnu počast odali su zastupnici prvog saziva Hrvatskog sabora Ivica Čeme i Miroslav Čiček, zamjenik gradonačelnika i saborski zastupnik Hrvoje Šimić, predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar, gradski i županijski vijećnici, predstavnici udruga proizišlih iz Domovinskog rata, načelnik Policijske postaje Našice Ivica Bukvić te predstavnici Savjeta mladih Grada Našica.

Uime Grada okupljenima se obratio zamjenik gradonačelnika Hrvoje Šimić poručivši da je današnja Hrvatska moderna europska zemlja te je istaknuo da je važno na temeljima onoga što je stvarano nastaviti ustrajno graditi osnove za siguran, sadržajan i kvalitetan život svih državljana. U ime zastupnika prvog saziva Hrvatskog sabora obratio se Miroslav Čiček prisjetivši se događanja iz 1990. godine.

Prigodan program

Slijedila je potom sveta misa u crkvi sv. Antuna Padovanskog, a nakon nje, u Sjenici, koncert pod nazivom „M A J K A“ u izvedbi Dječjeg zbora OŠ kralja Tomislava „Naši C“ u suradnji s glazbenim prijateljima iz cijele Osječko-baranjske županije. Program je vodio počasni građanin Grada Našica Branko Uvodić. Glazbeni program nastavili su članovi Stravianae banda.

Ujedno i doček rukometaša

Okupljeno mnoštvo nakon koncerta glasno je dočekalo i Rukometni klub NEXE koji se jučer vratio iz Lisabona, gdje je ostvaren još jedan povijesni uspjeh. Našički rukometaši sezonu su završili sa četvrtim mjesto u EHF ligi, što je istaknuo je i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba izuzetan uspjeh. Posebno je bilo čuti u Lisabonu gdje je bio sa igračima i činjenicu da europski mediji rukometni klub spominju kao hrvatsko čudo iz Našica. Gradonačelnik je istaknuo da rukometaši utječu da razvoj najmlađih u našem gradu u smislu prezentiranja zdravog života kroz sport, te posebno zahvalio Josipu Ergoviću koji je uistinu mnogo uložio u Našice.

Foto: TV Našice

Više iz kategorije

Obilježen Dan državnosti Republike Hrvatske

Ivona

Svečano obilježen Dan pobjede u Gradu Našicama

Ivona

Grad Našice ovu kalendarsku godinu završava predajom donacije Općoj županijskoj bolnici Našice

Ivona