nasice.hr
Vijesti

Nogometni klub „LILA” djeluje već 40 godina

Nogometni klub „LILA” svečanom sjednicom proslavio je 40. obljetnicu djelovanja, a svojim rezultatima potvrđuju predani rad. Trenutno su vodeća ekipa lige, okupljaju velik broj mladih sportaša, a na samoj proslavi nazočili su bivši i sadašnji igrači.

Vodeća ekipa II ŽNL Našice

Nogometni klub „LILA” trenutno se nalazi na samom vrhu tablice II ŽNL Našice sa osvojenih 12 bodova i odličan je to uvod u proslavu 40. obljetnice rada kluba. Predsjednik kluba Danijel Repinc istaknuo je rezultate kluba i podsjetio sve okupljene na djelovanje od samog osnutka. On smatra da bez obzira na trenutni rezultat, rad ne smije stati, nego se treba trenirati još i više.

„Trenutno smo vodeća ekipa, ali to ne znači ništa. Treba nastaviti dalje raditi, igrati kolo po kolo, a poslije šta bude bude. U zadnjih deset godina u klubu se puno radilo, tu su pomogli igrači, uprava, pa i mještani uz veliku podršku Grada Našica i Športske zajednice grada Našica s kojima imamo odličnu suradnju, i rezultati su vidljivi. Svlačionice smo napravili prije dvije godine, sad ih trebamo održavati, a kao obljetnički poklon dobili smo i novu fasadu kompletnog objekta.” – rekao je predsjednik kluba Danijel Repinc te se zahvalo na dolasku gradonačelniku Krešimiru Kašubi, zamjeniku župana Osječko – baranjske županije Josipu Miletiću i predsjedniku Nogometnog središta Našice Ivici Valenčaku te brojnim drugima gostima. Povodom obljetnice dodijeljene su i brojne zahvalnice i priznanja istaknutim igračima, vodstvu te simpatizerima kluba.

Odličnu suradnju Grada Našica i Nogometnog kluba „LILA” istaknuo je gradonačelnik Krešimir Kašuba naglasivši kako 40. godina aktivnog rada kluba nije mala stvar.

„Ova obljetnica je za svaku pohvalu, 40 godina postojanja nije mala stvar. Dolazim u Lilu na sva događanja i, moram reći, vidljivo je jedno zajedništvo te jedan pozitivan duh u ovom mjestu. Ovaj vikend smo imali niz događanja od kojih je većina u sportskom duhu – u petak smo počeli s obilježavanjem Dana Hrvatskog olimpijskog odbora na kojem je bilo lijepo vidjeti veliki broj mladeži, oko 1 000 srednjoškolaca koji su se okupili u Velikom parku na novim sportskim terenima. Zatim smo nastavili sa središnjim obilježavanjem tradicionalnog festivala Dani slavonske šume gdje su sportske udruge prezentirale svoj rad, a obilježili smo i Dan našičkog sporta gdje smo imali najveću posjećenost do sada. I danas sve završavamo sa ovako velikom, 40. obljetnicom Nogometnog kluba „LILA”. Zahvaljujem se prvenstveno klupskim trenerima, te njihovom predsjedništvu što uspijevaju potaknuti velik broj djece na bavljenje sportom.” – izjavio je Krešimir Kašuba, gradonačelnik Grada Našica.

Čestitke klubu uputio je i Josip Miletić, zamjenik župana Osječko – baranjske županije te pohvalio izuzetnu suradnju svih mještana naselja Lila.

„Prije svega treba čestitati vrijednim i marljivim članovima kluba na svemu onome što su radili u proteklom razdoblju. Mnogi od njih nisu više s nama, ali su svojim životom i radom zaslužili da im se oda priznanje. Svakako treba napomenuti i dobre sportske uspjehe u radu Nogometnog kluba „LILA”, ali ono što je najznačajnije, kvalitetan rad sa mladeži, tako je i danas velik broj djece aktivan u klubu. Ovdje svjedočimo i dobroj suradnji svih udruga u mjestu, i upravo su oni pravi primjer i ostalim naseljima na koji način treba funkcionirati.” – rekao je Miletić i dodao da je Osječko-baranjska županija, župan Ivan Anušić, povodom obljetnice klubu donirao 5000 kn za nabavu opreme za najmlađe.

Nogometno središte Našice drugo po brojnosti klubova u županiji

„Mi smo poslije Osijeka, kao nogometnog središta, najveće nogometno središte u Osječko – baranjskoj županiji prema broju registriranih igrača i brojem službenih utakmica tokom vikenda. Izuzetno mi je drago što Nogometni klub „LILA” slavi 40. obljetnicu postojanja i uspješnoga rada, pa tim povodom koristim prigodu da istaknem kako još tri naša kluba slave važne obljetnice, NK Lađanska, NK Poganovci i NK „Sloga” Podgorač.

Ističem i to, da je naše nogometno središte dobilo ove godine i novi klub, što je izuzetna rijetkost, ali govori o aktivnostima našeg kraja, naših ljudi. Posebni smo i po tome što se naši klubovi natječu u čak 6 kategorija lige, što nemaju neka županijska središta.” – rekao je Ivica Valenčak, predsjednik Nogometnog središta Našice.

Više iz kategorije

Posjet Makedoniji kao znak podrške njihovoj zajednici u Našicama

Ivona

Dodijeljene zahvalnice i priznanja dobrovoljnim darivateljima krvi

Ivona

Našička viteška priča uz koncert Ane Rucner

Ivona