nasice.hr
Vijesti

Osječko-baranjska županija našičkim školama osigurala dva kombi vozila

Danas je ispred Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice održana primopredaja dva kombi vozila vrijednosti 100.000,00 eura koji će služiti prijevozu prvenstveno učenika sa teškoćama u razvoju, ali i omogućiti posjet manifestacijama, edukacijama i slično. Ključeve je ravnateljici OŠ kralja Tomislava Našice i ravnatelju Srednje škole Isidora Kršnjavoga Našice predao zamjenik župana Josip Miletić uz pročelnice Mirandu Glavaš-Kul i Gabrijelu Čurković. Vrijednu donaciju Osječko-baranjske županije pozdravio je i gradonačelnik Krešimir Kašuba, uz pročelnicu Magdalenu Vidaković-Gelenčir, rekavši da je to vrijedna donacija u našički školski sustav. Dodao je da se u ime Grada Našica zahvaljuje županu Ivanu Anušiću na realizaciji ovog projekta. Zahvala me priključio i zamjenik župana Josip Miletić.

  • Zahvaljujem županu koji je ovaj projekt prepoznao i potaknuo da se direktno iz sredstava Osječko-baranjske županije, iz proračuna, osigurao ovaj dio za naše dvije škole što će im, vjerujem, puno pomoći. Uvjeren sam da ćemo i sa brojnim drugim projektima u narednom periodu pomoći čitavo školstvo na području županije. Istaknuo bi i dobru suradnju ravnatelja ovih škola koji kontinuirano brinu o potrebama svojih učenika i škola te im želim puno uspjeha u korištenju ovih vozila. – rekao je zamjenik župana Miletić.

Zahvale na vrijednoj donaciji uputili su ravnateljica i ravnatelj našičkih škola.

  • Kombi će nam prvenstveno služiti za prijevoz osoba sa većim teškoćama u razvoju tako da nam to svakako olakšava rad i omogućava veću komociju njihovog dolaska što smatra jako važnim, da im se omogući sve kako bi im dolazak i boravak u školi bio što ugodniji. Vozilo je opremljeno digitalnom rampom kojom se omogućuje prijevoz djece koja za kretanje koriste invalidska kolica. Stoga će nastaviti i surađivati i s drugim institucijama i udrugama koje imaju slične potrebe. – rekla je ravnateljica OŠ kralja Tomislava Vlatka Zahirović i zahvalila Osječko-baranjskoj županiji, dožupanu Josipu Miletića te pročelnicama županijskih odjela.

  • Budući da srednja škola po svom kurikulumu ima posjete gospodarstvenicima i OPG-ovima, te stručna usavršavanja ovakvo vozilo zaista će utjecati na kvalitetu i standard učenja i poučavanja naših učenika. Također dat će nam to i mogućnost da učenike sa teškoćama stavljamo u manje grupe i realiziramo razne posjete u okolici. – rekao je ravnatelj SŠIK Željko Filjak.

Više iz kategorije

Obilježavanje 5. kolovoza – Dan pobjede i domovinske zahvalnosti i Dan hrvatskih branitelja

admin

29. obljetnica ustrojavanja 5. Gardijske brigade „SOKOLOVI” i dan 1. oklopno – mehanizirane bojne „SOKOLOVI”

Marac

Ivona