nasice.hr
Vijesti

Povodom Dječjeg tjedna gradonačelnik ugostio našičke mališane

Dječji tjedan tradicionalno se obilježava u organizaciji Društva „Naša djeca” Našice. Ove godine održava se od 4. do 10. listopada, pa je povodom otvorenja gradonačelnik Krešimir Kašuba upriličio prijem za članove DND-a Našice, Dječjeg foruma i vijećnike Dječjeg gradskog vijeća Grada Našica.

Mališani predali svoje želje

U Gradskoj vijećnici okupilo se dvadesetak mališana predvođenih Darijom VlajnićRužicom Belunjak i Tanjom Kozinom te malim gradonačelnikom Mislavom Hvizdakom. Uz čestitke povodom Dječjeg tjedna, gradonačelnik Krešimir Kašuba, upoznao je djecu s radom Gradske uprave, a oni su mu predali popis svojih želja i prijedloga za poboljšanje. Dotaknuli su se ekologije, epidemije, uređenja grada, izgradnje bazena, ali i zbrinjavanja pasa lutalica.

„Bilo je lijepo vidjeti dvadesetak djece četvrtih razreda osnovne škole u Gradskoj vijećnici, gdje su došli predstaviti svoje želje, vizije o tome kako bi grad trebao izgledati, pa čak i neke zamjerke. Ipak ono što je najvažnije došli su sa porukama, koje ćemo svakako uvažiti. Većina njih teži ekološkom promišljanju, zelenoj Hrvatskoj, teže zbrinjavanju pasa lutalica, ali i bazenu u Našicama.

Prisjetili smo se i „Doručka s gradonačelnikom” gdje su mi djeca također iznijela svoje želje, pa sam neke danas i prepoznao. Vidljivo je da ih opterećuje korona, no donijeli smo zajednički zaključak prema kojem vjerujemo u znanost i sigurni smo u to da će u budućnosti svima biti bolje.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba poručivši im kako su kod njega uvijek dobro došli. Osvrnuo se i na dječju želju da više nema rata. Potaknuo ih je da uče, posebno povijest, kako se tako što nikada ne bi ponovilo.

Dječji tjedan nastavlja se i danas

„Na početku Dječjeg tjedna tradicionalno se odazovemo pozivu gradonačelnika Grada Našica te mu dođemo u posjetu. Članovi Dječjeg foruma su napisali svoje želje i poruke koje je gradonačelnik Krešimir Kašuba pročitao, a nakon toga smo se malo podružili i zabavili.

Sljedeće što nam predstoji je odlazak u OŽB Našice gdje će nas ravnatelj dr. Hrvoje Šimić ugostiti zajedno s glavnom sestrom Zvjezdanom Gvozdanović i rukovoditeljicom Odjela pedijatrije dr. Gabrijelom Rendulić Wolf. Bit će to jedan skroman prijem s obzirom na situaciju s koronavirusom, ali bitno je održati tradiciju. Za ostale dane ćemo vidjeti s obzirom na vremensku prognozu – nažalost, za subotu najavljuju hladno i kišovito vrijeme. Tada planiramo napraviti jednu veliku manifestaciju povodom Dječjeg tjedna pod nazivom „Povrće i voće za svakoga tko hoće”, ako nam vremenski uvjeti dozvole.” – izjavila je Darija Vlajnić, predsjednica DND-a Našice, zahvalivši gradonačelniku Kašubi na prijemu.

Ugodno druženje, nastavljeno je uz kiflice i sok, a obilježavanje Dječjeg tjedna održava se i danas. Predstavnici DND-a donirati će Odjelu pedijatrije, Opće županijske bolnice Našice, svježe voće.

Više iz kategorije

Uspješno započeo još jedan projekt ZAŽELI u Našicama

Ivona

Udruga „Našički cvijet” zapošljava 39 ljudi koji brinu o više od 100 osoba sa invaliditetom

Marac

2. Memorijalni ultramaraton 132. brigade Hrvatske vojske

Ivona