nasice.hr
Vijesti

Ulaganje u prometnu sigurnost mještana našičkog područja

Ulaganje u prometnu sigurnost s naglaskom na pješake obilježje je investicija u naseljima Vukojevci i Markovac Našički. Izgradnju pješačkog mosta i pružnog prijelaza obišli su danas gradonačelnik Krešimir Kašuba, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković-Gelenčir, iz Našičke razvojne agencije NARA Matija Brkić te predsjednik Mjesnog odbora Vukojevci Dražen Ganzberger i predsjednik Mjesnog odbora Markovac Našički Karlo Kanis.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je ulaganje u sigurnost mještana kao izuzetno važno, a tome svjedoče i navedeni projekti. Osim sigurnosti projektima je omogućeno i spajanje naselja pješačkom stazom te tako osiguran nesmetan prolaz svih pješaka i neometano prometovanje vozila.

  • Danas smo obišli izuzetno važne investicije u našim prigradskim naseljima Vukojevci i Markovac Našički, gdje smo uz sufinanciranje Ministarstva unutarnjih poslova uložili značajna sredstva u sigurnost u prometu, prije svega onih najranjivijih, pješaka. U Vukojevcima je izgrađen pješački most u izuzetno prometnoj ulici, Braće Radića, vrijednosti 54.681.80 eura. Dugoočekivani most povezao je dva djela naselja, a njegovom izgradnjom povećana je sigurnost pješaka. Za Vukojevce je važno istaknuti i da smo u gradskom proračunu osigurali sredstva od 16.425,00 eura za dogradnju i rekonstrukciju Mjesnog doma. Jednako važno je i reći da je u tijeku i projekt Aglomeracije, izgradnje mreže za otpadne vode, koji je od izuzetne važnosti za kvalitetu života mještana tog naselja. U Markovcu Našičkom također smo uložili u sigurnost pješaka izgradnjom pružnog prijelaza u Osječkoj ulici vrijednosti 29.950,00 eura. Investicija je sufinancirana od strane MUP-a kroz projekt Sanacije opasnih mjesta u cilju podizanja sigurnosti sudionika u prometu. Dugoočekivana investicija sada je u visokoj fazi izvođenja. U Markovcu Našičkom važno je za istaknuti i da krećemo u drugu fazu izgradnje javne rasvjete u najvećoj ulici, Franje Strapača, gdje su osigurana sredstva, i to gradska, u iznosu od 122.768.60 eura, dok je u prvu fazu prošle godine uložen gotovo sličan iznos. Idemo i u rekonstrukciju i adaptaciju DVD doma Markovac, i to u godini kada njihovo društvo obilježava 100. obljetnicu djelovanja. Isto tako što se tiče sigurnosti prometa, ove smo godine osigurali značajna sredstva 50.000,00 eura u izgradnju pružnog prijelaza kod Silosa, odnosno na križanju Radnička ulica i Kolodvorske, gdje na jedan način, kao i u Vukojevcima, spajamo taj dio naselja. – rekao je gradonačelnik i dodao da nastavljaju kontinuirano ulagati u grad Našice, ali i sva prigradska naselja.

Pješački most u Vukojevcima gotov

Na vrijednoj investiciji zahvalio je Gradu i gradonačelniku predsjednik Mjesnog odbora Vukojevci Dražen Ganzberger te istaknuo da će ovaj most najviše značiti djeci i mladima koji ovdje prolaze na putu do škole.

  • Konačno je dovršena izgradnja ovog pješačkog mosta, a završetak svih detalja očekuje se u narednim danima. Dugo smo ga čekali, ali sad su se stekle sve okolnosti i osigurana su financijska sredstva za financiranje ove hvalevrijedne investicije gdje svakako treba zahvaliti Gradu Našicama i Ministarstvu unutarnjih poslova koji su prepoznali ovaj problem. Ovo je mjesto poznato kao opasan prijelaz, posebice za pješake, odnosno djecu koja svakodnevno ovdje prolaze na putu do škole.– rekao je Dražen Ganzberger, predsjednik Mjesnog odbora Vukojevci i dodao da je ovo još jedan dokaz da Grad ulaže jednako u centar, ali i sva prigradska naselja.

Pružni prijelaz – sigurnost mještana

Sa istim ciljem osiguravanja sigurnosti u prometu, prvenstveno pješaka, krenulo se i u investiciju pružnog prijelaza u Markovcu Našičkom.

  • Markovac Našički ima dva pružna prijelaza koja ga spajaju sa gradom, a koja nisu bila adekvatno uređena do sada. Ovim zahvatom mještani Markovca Našičkog dobiti će ono što su dugo godina tražili, a to je sigurnost. Zahvaljujemo se Gradu Našicama i Ministarstvu unutarnjih poslova na financiranju ovog projekta. – rekao je Karlo Kanis predsjednik Mjesnog odbora Markovac Našički.

Više iz kategorije

Uređuje se korito Našičke rijeke

Marac

Inovativni pristupi za budućnost zelenog i pametnog grada

Ivona

OBAVIJEST O SUZBIJANJU KOMARACA

Marac