nasice.hr
Vijesti

Predstavljen cjelokupan program 22. Dana slavonske šume

U Perivoju Pejačević predstavljen je cjelokupni program 22. Dana slavonske šume. Događanja sažeta u četiri dana predstavili su gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, voditelj Uprava šuma Podružnica Našice Vlado Keglević, direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler i predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski.

Dobro nam došli u Našice

Gradonačelnik Kašuba uputio je poziv svim sugrađanima, ali i gostima iz cijele Hrvatske na jednu od najznačajnijih manifestacija Grada Našica. Tradicija koja je zaživila još 70-ih godina prošlog stoljeća gotovo se u kontinuitetu održava, a prepoznata je i na državnoj razini.

-Manifestacija okuplja velik broj udruga, poduzetnika i privrednika te uključuje i Obrtnički sajam, 16. po redu. Naglasak je tako na proizvodima ruralne Slavonije, ali i na šumarsku djelatnost koja u Našicama datira još od vremena Pejačevića. – rekao je gradonačelnik.

Velika atrakcija, koja je uvedena prošle godine, održat će se i u ovom izdanju, najavio je voditelj Uprave šuma Podružnice Našice Vlado Keglević, a radi se o natjecanju sugrađana i posjetitelja.

-Bogat program započinje u četvrtak 8. rujna kada će se održati “Aktualni sat šumarstva” s istaknutim šumarskim stručnjacima, a za subotu 10. rujna najavljeno je natjecanja u borilištu Hrvatskih šuma. Novost ovogodišnjeg izdanja bit će i prijenos uživo svih zbivanja iz borilišta. – rekao je Keglević te dodao da su Našice sa četiri strane okružene šumom pa je njihov glavni zadatak promocija šumarstva.

Direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler izuzetno je zadovoljna brojem zainteresiranih izlagača, udruga i obrtnika, pa vjeruje da će se kao i proteklih godina ponoviti velika posjećenost.

– Tijekom cijele godine u našem predivnom Perivoju Pejačević imamo mnoštvo događanja, a ono što mene najviše veseli je da Perivoj vrvi životom. Ipak dio događanja u sklopu Dana slavonskih šuma održat će se u samom centru, pa u petak 9. rujna pozivam sve na koncert za Dorin rođendan te nastup Najboljih hrvatskih tamburaša. – istaknula je Ines.

Predsjednik Vijeća Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski, ujedno i predsjednik Udruge voćara i vinogradara Našice pa tako i dugogodišnji sudionik Dana slavonskih šuma zaključio je da je interes udruga i obrtnika ovaj događaj velika jer im je to prilika da svojim sugrađanima i brojnim gostima predstave svoj rad.

 

Više iz kategorije

Večer vina u Perivoju

Ivona

Više od 7 milijuna kuna uloženo u industriju zonu Našice

Ivona

Održana konstituirajuća sjednica Gradskog vijeća Grada Našica

Marac