nasice.hr
Vijesti

Prezentiran strateški razvojni dokument Grada Našica do 2030. godine

Jučer, 22. rujna, u Gradskoj vijećnici Grada Našica održana je prezentacija nacrta Razvojne strategije Grada Našica. Razvojna strategija Grada Našica u svojoj je završnoj fazi, a na radionici je prezentiran finalni nacrt Strategije s obuhvaćenim razvojnim ciljevima, prioritetima i mjerama za ostvarivanje istih. Sljedeći korak je priprema implementacije predviđenih mjera u razdoblju do 2030. godine.

Realizacija predloženih mjera put je do ostvarenja strateških ciljeva, koji obuhvaćaju razvoj gospodarstva kroz aktivnu ponudu investicijskih prilika, strategija efikasne i transparentne gradske uprave, unaprjeđenje kvalitete života do razine koja privlači nove stanovnike, osiguravanje održivosti grada i poboljšanje percepcije grada Našica u okvirima RH. Mjere će se provoditi od strane ključnih dionika pojedinog područja razvoja, a realizacija istih rezultirat će društvenim, gospodarskim, infrastrukturnim i demografskim razvojem grada.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba zadovoljan je istaknutim rješenjima, no napomenuo je da za sve promjene treba vremena.

  • Nakon provedenih istraživanja u sklopu Razvojne strategije Grada Našica došli smo do faze prezentacije prvotnih rješenja te ideja za implementaciju istih. Bit će to opsežan posao koji će donijeti uistinu vidljive pomake u razvoju Grada Našica, no za sve treba vremena. Građani su nestrpljivi, žele promjene odmah, no svaki novi projekt zahtjeva dobru pripremu, dokumentaciju i naravno realizaciju. – rekao je gradonačelnik.

Od rezultata iz I. faze Razvojne strategije svakako treba izdvojiti statistiku koja pokazuje da je 59% građana zadovoljno kvalitetom života u Gradu Našicama, te sa samom sigurnošću života. Izraženi postotak natprosječan je udio, ako gledamo na nivou Republike Hrvatske.

Više iz kategorije

Otvoren 19. Božićni malonogometni turnir

Ivona

Gradonačelnik na tribini srednjoškolce pozvao na aktivno sudjelovanje u razvoju grada

Ivona

Dan grada Našica i blagdan sv. Antuna Padovanskog

Ivona