nasice.hr
Vijesti

Prezentiran strateški razvojni dokument Grada Našica do 2030. godine

Jučer, 22. rujna, u Gradskoj vijećnici Grada Našica održana je prezentacija nacrta Razvojne strategije Grada Našica. Razvojna strategija Grada Našica u svojoj je završnoj fazi, a na radionici je prezentiran finalni nacrt Strategije s obuhvaćenim razvojnim ciljevima, prioritetima i mjerama za ostvarivanje istih. Sljedeći korak je priprema implementacije predviđenih mjera u razdoblju do 2030. godine.

Realizacija predloženih mjera put je do ostvarenja strateških ciljeva, koji obuhvaćaju razvoj gospodarstva kroz aktivnu ponudu investicijskih prilika, strategija efikasne i transparentne gradske uprave, unaprjeđenje kvalitete života do razine koja privlači nove stanovnike, osiguravanje održivosti grada i poboljšanje percepcije grada Našica u okvirima RH. Mjere će se provoditi od strane ključnih dionika pojedinog područja razvoja, a realizacija istih rezultirat će društvenim, gospodarskim, infrastrukturnim i demografskim razvojem grada.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba zadovoljan je istaknutim rješenjima, no napomenuo je da za sve promjene treba vremena.

  • Nakon provedenih istraživanja u sklopu Razvojne strategije Grada Našica došli smo do faze prezentacije prvotnih rješenja te ideja za implementaciju istih. Bit će to opsežan posao koji će donijeti uistinu vidljive pomake u razvoju Grada Našica, no za sve treba vremena. Građani su nestrpljivi, žele promjene odmah, no svaki novi projekt zahtjeva dobru pripremu, dokumentaciju i naravno realizaciju. – rekao je gradonačelnik.

Od rezultata iz I. faze Razvojne strategije svakako treba izdvojiti statistiku koja pokazuje da je 59% građana zadovoljno kvalitetom života u Gradu Našicama, te sa samom sigurnošću života. Izraženi postotak natprosječan je udio, ako gledamo na nivou Republike Hrvatske.

Više iz kategorije

OBAVIJEST

Marac

29. obljetnica ustrojavanja 5. Gardijske brigade „SOKOLOVI” i dan 1. oklopno – mehanizirane bojne „SOKOLOVI”

Marac

Nastavak projekta ZAŽELI

Ivona