nasice.hr
Vijesti

Projekt „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Našice” – Svi radovi teku po planu

U Gradskoj vijećnici u Našicama održan je radni sastanak svih sudionika projekta „Poboljšanje vodnokomunalne infrastrukture aglomeracije Našice”. Cilj ovog projekta je unaprijeđenje postojeće kanalizacijske infrastrukture novom modernom tehnologijom radova bez raskopavanja. Okupljeni sudionici složili su se oko istog, a to je odličan napredak radova.

Sastanak je vodio Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda, pohvalivši rad i suradnju svih sudionika.

„Ovaj europski projekt trebao je još 2018. godine biti pušten u pogon, međutim, mi smo ga 2019. počeli izvlačiti iz problema u kojima se našao, a danas se on nalazi na zdravim nogama. Naglasio bih pozitivnu energiju i dobro ozračje koje ga okružuju i sam projekt se sada odvija prema svim planovima. Pomak u samom projektu se dogodio kada se početkom ove godine u njega aktivno uključio sadašnji gradonačelnik Krešimir Kašuba i drago mi je da na čelu Grada imamo kvalitetnog sugovornika, čovjeka koji je odradio izuzetan dio posla kako bismo došli u ovu fazu u kojoj nemamo više problema s imovinsko – pravnim odnosima. Također moram pohvaliti i izvođače radova koji su jako aktivni – Niskogradnja Marijanović d.o.o., Kaptol, Gebruder d.o.o., Bizovac te tvrtka IND-EKO Rijeka.„ – rekao je Vukmirić te dodao da će projekt i dalje nailaziti na probleme, međutim, nastavak radova ovisi o međusobnoj suradnji kojom će se doći do poboljšanja kvalitete života. „Hrvatske vode su uvijek tu na raspolaganju. Nastavit ćemo sa sastancima na mjesečnoj razini, tako je naredni sastanak dogovoren u drugoj polovici rujna kada ćemo imati već vidljive pomake.” – izjavio je Davor Vukmirić, zamjenik generalnog direktora Hrvatskih voda pozvao je građane na strpljenje jer nakon jednog kratkog perioda biti će vidljivi jasni učinci za gospodarski rast Našica.

Domaćin sastanka bio je gradonačelnik Grada Našice Krešimir Kašuba koji se zahvalio na dosadašnjoj suradnji svim okupljenima.

„Održali smo redoviti sastanak predvođen Hrvatskim vodama, zamjenikom generalnog direktora Davorom Vukmirićem. Mogu se samo zahvaliti na dosadašnjoj suradnji i iznimnom trudu kako bi ovaj projekt išao svojim tokom. Izražavam i zadovoljstvo odrađenim sastankom i pomakom na dobro. Vide se dobri ishodi te dobar kontinuitet rada što se tiče izvođača, ali i nadzora. „ rekao je gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba uputivši dodatne zahvale generalnom direktoru Hrvatskih voda gospodinu Zoranu Đurokoviću te Željku Kovačeviću koji su prvi izašli na teren za vrijeme poplave na našičkom području, obećali ali i pokazali niz rješenja kojima ćemo ubuduće sanirati te probleme.

Predsjednik Uprave Našičkog vodovoda Oto Dudjak izuzetno je zadovoljan dinamikom rada, a završetak projekta donijet će velika poboljšanja u opskrbi vodom.

„Možemo reći da projekt ide punom parom. Sa izvođenjem radova u sklopu aktivnost 1. krenulo se početkom 7. mjeseca. Ova aktivnost je nama jako važna, to je saniranje magistralnog vodovoda, zbog kojeg je dolazilo do pucanja cijevi i nestašice vode. Dok aktivnost 2., saniranje kanalizacije bez raskopavanja ide svojim tokom već dugo vremena i u punom je jeku. Prema naznakama očekujemo da će se radovi završiti i prije planiranih rokova. Nadamo se da će se sve obaviti kvalitetno jer za sad nemamo primjedbi od nadzora, a smatramo da je ne bi trebalo ni biti.” – rekao je predsjednik uprave Našičkog vodovoda d.o.o. Oto Dudjak, naglasivši da se radovi sada i vide, iako su trenutno izvan grada. Tako sada jedino ometaju vlasnike poljoprivrednih površina, no učinjene štete će se sanirati. Radovi se nastavljaju, a odličnoj dinamici pogoduje toplo i suho vrijeme. Dudjak moli sve potrošače za strpljenje, ali i sve građane jer se radovi uskoro sele i u grad.

Više iz kategorije

Otvoreni 22. Dani slavonske šume

Ivona

Pod pokroviteljstvom Grada Našica održana i druga Večernja škola s poduzetnicima

Ivona

Čestitka gradonačelnika Krešimira Kašube povodom Svjetskog dana učitelja

admin