nasice.hr
Vijesti

Radovi na Velikom dvorcu Pejačević privode se kraju

Ovog tjedna izaslanstvo Grada Našica predvođeno gradonačelnikom Krešimirom Kašubom zajedno sa izvođačima i nadzornim inženjerima obišlo je prostore Velikog dvorca koji se nalazi u povijesnoj rekonstrukciji. Dvorac Pejačević, nekadašnji dom Zavičajnog muzeja Našice, Gradske knjižnice Našice te HKD Lisinski i Gradske glazbe Našice obnavlja se od temelja do krova, pa će nakon puno godina biti u funkciji svih pet njegovih etaža. U redovnom obilasku i razmjeni informacija sa terena sudjelovali su ispred Grada Našica pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav Magdalena Vidaković-Gelenčir, pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Matija Brkić, direktorica Turističke zajednice Grada Našice Ines Resler, voditelj Odsjeka za investicije, urbanizam i zaštitu okoliša Božo Papac, viši stručni suradnik za investicije Danijel Stošić, viša stručna suradnica za protokol i odnose s javnošću Ivona Ćosić, te ispred suradnika i izvođača vlasnik tvrtke Zuber Dalibor Mihaljević, voditelj projekta Mate Pušić te nadzorni inženjeri Ivica Velenčak i Tomislav Miđić.

Pročelje Velikog dvorca već mami poglede

Radovi na rekonstrukciji dvorca sada se nalaze u završnoj fazi izvođenja, tako je uređena većina podova, stropova, postavljena su rasvjetna tijela i sustavi za grijanje i hlađenje, a pročelje glavnog simbola grada Našica već sada mami poglede. U njega se nakon završetka radova vraća Zavičajni muzej Našice sa potpuno novom muzejskom koncepcijom na još većem izložbenom prostoru, te ponosni nositelji našičke kulture i baštine HKD Lisinski i Gradska glazba Našice.

Više fotografija : Službena FB stranica Grada Našica

Više iz kategorije

Ne nasilju nad ženama

Ivona

In memoriam – mr.sc. Vesna Bosanac, dr.med.spec.pedijatar

Marac

Program proslave obilježavanja 21. rujna 1991. g. – Dana pobjede nad tzv. JNA u Našicama i Dana hrvatskih branitelja Grada Našica

admin