nasice.hr
Vijesti

Udruga mladih INFO održala završnu konferenciju projekta Zaželi I.N.F.O.

U Našicama uskoro završava još jedan projekt „Zaželi I.N.F.O.- integraciju, napredovanje, foku, osnaživanje – faza III” stoga je održana i njegova završna konferencija. Okupljenima su prezentirani ciljevi i ostvarene vrijednosti izuzetno važnog projekta kojeg je provela Udruga mladih „INFO” Našice u suradnji s Hrvatskim zavodom za zapošljavanje – Područna služba Osijek, Gradom Našice i Hrvatskim zavodom za socijalni rad (područni ured Našice). Na samom početku konferencije sve nazočne pozdravile su voditeljica projekta Lara Bešlić i administratorica projekta Katarina Šprem, koje su kroz kratku prezentaciju predstavile projekt i zahvalile svim partnerima i zaposlenicama na izvrsnoj suradnji.

– Udruga mladih INFO u 12 mjesecu prošle godine započela je s provedbom projekta Zaželi I.N.F.O.. Projekt je financiran 15 posto iz državnog proračuna Republike Hrvatske i 85 posto iz Europskog socijalnog fonda. Vrijednost projekta i ukupni iznos bespovratnih sredstava iznosi nešto više od 98 tisuća eura. Vrijeme trajanja projekta je 8 mjeseci, od čega su 6 mjeseci zaposlene žene, a ostalo vrijeme namijenjeno je za pripremu i provedbu samog projekta. – rekla je Lara Bešlić. Na pripremi i provedbi projekta zaslužnima se zahvalila i predsjednica udruge Ivona Ćosić, a na samom kraju konferencije obratio se i gradonačelnik Krešimir Kašuba.

– Ovo je jedan od najboljih projekata Europske unije kojeg nam je, prije svega, lobiranjem omogućila Vlada Republike Hrvatske. On se 85% financira Socijalnim fondom EU a, 15 % državnim proračunom. I važno je naglasiti da su krajnji korisnici starije osobe kojima se pomaže u njihovim domovima što podiže kvalitetu njihovih života. U projekt, koji se pokazao izuzetno kvalitetnim, uložena su velika sredstva, a ovim bih se putem u ime Grada zahvalio Vladi Republike Hrvatske. – rekao je gradonačelnik Kašuba najavivši novu fazu projekta u kojem će se zaposliti veliki broj žena.

Više iz kategorije

Obavijest o održavanju terenske vježbe na području Našica

Ivona

Zajedničkim projektom upozoravaju na opasnost ovisnosti

Marac

U četiri prigradska naselja grade se četiri mrtvačnice

Ivona