nasice.hr
Vijesti

Rekonstrukcija Malog dvorca bit će gotova do kraja ljeta

U redovnom obilasku gradilišta u sklopu projekta „Rekonstrukcija dvoraca Pejačević – velikog i malog” gradonačelnik Krešimir Kašuba sa suradnicima, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Grada Našica Magdalenom Vidaković Gelenčir i voditeljem investicija i urbanizam Božom Papcem, te izvođačima posjetio je radove na obnovi Malog dvorca Pejačević. Radovi teku dobrom dinamikom, zaključili su svi okupljeni.

Mali dvorac postat će i turistički biser

Mali dvorac koji je bio stalna adresa Osnovnoj glazbenoj školi Kontesa Dora, Radiju Našice i Društvu naša djeca Našice to će i ostati, a njihovo vraćanje u novoobnovljene prostorije najavljeno je za početak jeseni. Mali dvorac će uz stalnu adresu institucija i društava, biti dio jedne nove turističke priče grada Našica, naglasio je gradonačelnik Kašuba.

„Danas smo bili u obilasku još jednog našičkog gradilišta. Obnova Malog dvorca odvija se u sklopu projekta Rekonstrukcije kulturne baštine ukupne vrijednosti 100 milijuna kuna u koji su, uz njega, uključena naša dva trga, Veliki dvorac i Gregerova vila. Baš je Mali dvorac prema obimu posla i vrijednosti drugi po važnosti, a završetak radova očekuje se do kraja ljeta. U sklopu rekonstrukcije uključeni su i kaskadni vrtovi koji se nalaze iza Malog dvorca, a koji će uistinu biti reprezentativni.

U svojih 1100 kvadrata Dvorac će biti stalna adresa dosadašnjih stanovnika, Osnovne glazbene škole Kontesa Dora, Radija Našice i Društva naša djeca Našice. I ne samo da će Mali dvorac biti dom institucija i društava, bit će dio jedne nove turističke priče u našem gradu. Ono što je važno naglasiti, u ovoj priči Malog dvorca, svakako je Dora Pejačević, čije ime nosi Osnovna glazbena škola, te će učenici nju, ali i naš grad promovirati diljem svijeta, baš kao što to čine i sada.”- rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba te izrazio zadovoljstvo dinamikom izvođenja radova, a s njim su se složili i izvođači.

„Jako smo zadovoljni dinamikom izvođenja radova. U ovom trenutku smo završili sa krovnom konstrukcijom, te sa stropnom konstrukcijom. Izvedeni su gips-kartonski radovi na svim stropovima te smo krenuli sa instalaterskim radovima. Elektro radovi su gotovo završeni, kao i strojarski radovi. Sad krećemo u fine radove, oblaganje zidova, izradu podnih obloga i okoliša samog dvorca.” – rekao je Petar Jakić  inženjer Presoflex gradnje, glavnog izvođača radova na Malom dvorcu.

Korisnici se u prostore Dvorca vraćaju već početkom jeseni

Projekt vrijedan 7,5 milijuna kuna u svojoj neto vrijednosti, za cilj ima kompletnu obnovu, odnosno rekonstrukciju Malo dvorca od temelja do krova, a gotov prostor bit će kvalitetno uređen te modernizira.

„Ukupna vrijednost rekonstrukcije Malog dvorca je negdje oko 7,5 milijuna neto vrijednosti + PDV. Rok izvršenja smo potpisali na 14 mjeseci i prema tome radovi bi trebali završiti krajem travnja, no kako se radi o rekonstrukciji koja je uvijek kompliciranija, te ima puno više nepredviđenih radova od gradnje rok će se produžiti. I ovdje su se dogodile neke nepredviđene radnje, naišlo se na određene poteškoće što je sasvim normalno, pa očekujemo da ćemo radove izvršiti negdje do kraja ljeta. Sukladno tome s početkom jeseni stari će korisnici moći uči u nove, moderne, obnovljene prostorije. Taj rok nam je važan i zbog Osnovne glazbene škole koja bi onda mogla iduću školsku godinu započeti u obnovljenom prostoru.” – rekla je pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav Grada Našica Magdalena Vidaković Gelenčir.

Povratku u novoobnovljene prostorije vesele se svi, a posebice Radio Našice koji je ovu rekonstrukciju iskoristio za prenamjenu prostorija koje će olakšati njihov rad.

„Od obnove očekujemo, prvenstveno, da će nam u ovim prostorima biti puno ugodnije raditi. Obnovu smo iskoristili ujedno i za prenamjenu prostorija, pa smo napravili nekakve zaokrete i vjerujem da će se time postići puno veća funkcionalnost što se tiče našeg posla, kako novinarskog tako i emitiranja radijskog programa.” – rekla je direktorica Radija Našice Tomislava Justić.

Više iz kategorije

Isplata jednokratnog novčanog primanja korisnicima mirovine radi ublažavanja posljedica porasta cijena- informacija

Marac

OBAVIJEST

Marac

794. rođendan Grada Našica proslavljen svečano

Ivona