nasice.hr
Vijesti

Treći AVD uređaj u Našicama postavljen u zgradi Gradske uprave

Povodom Tjedna Crvenog križa i Međunarodnog dana Crvenog križa u Gradskoj upravi Grada Našica postavljen je AVD uređaj. Treći je to uređaj u Našicama, druga dva nalaze se u Hotelu Park i Sportskoj dvorani Osnovne škole kralja Tomislava.

AVD uređaj postavio gradonačelnik

U predvorju Gradske uprave osobno je AVD uređaj postavio gradonačelnik Krešimir Kašuba naglasivši kako ova donacija podiže kvalitetu života u Gradu Našicama. Uređaj će biti dostupan svim građanima, a baš je ova lokacija izabrana, jer Uprava radi do 22 sata te se nalazi na samom trgu.

  • Našice su siguran grad, a tome pridonose sve službe, od vatrogasaca, policajaca, bolnice do volontera Crvenog križa. Ovom donacijom upisujemo i europski standard kvalitete života koji omogućava brzo djelovanje svakog našeg sugrađanina upravo s ciljem spašavanja života. Edukaciju za korištenje ovog uređaja prošlo je i 12 zaposlenika Gradske uprave, a svi ostali mogu to učiniti u našičkom Crvenom križu. – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba i čestitao Dan Crvenog križa.

Ukratko AVD uređaj je automatski vanjski defibrilator koji omogućava pružanje prve pomoći unesrećenim osobama. Ovaj uređaj vrši analizu srčanog ritma, daje upute spašavatelju, na hrvatskom jeziku i omogućuje defibrilaciju.

Našice imaju velik broj educiranih građana iz područja prve pomoći

Prezentaciju korištenja uređaja organiziralo je Gradsko društvo Crvenog križa Našice, pa su istoj prisustvovali ravnatelj Igor Feldi, predsjednica Zdenka Vukomanović i volonteri, kao i Goran Latković ravnatelja Društva Crvenoga križa Osječko-baranjske županije.

  • Mogu potvrditi da su Našice siguran grad, a našički Crveni križ jedan je od najaktivnijih. Svojim radom u korak su s osječkim kolegama. Pohvalno je da grad Našice, s obzirom na broj stanovnika, ima čak tri AVD uređaja, kao i uistinu velik broj educiranih osoba iz područja prve pomoći. – rekao je Latković.

Edukaciju je vodio doktor Juraj Pavlić, licencirani liječnik Crvenog križa, a na njoj su sudjelovale i ravnateljice našičkih osnovnih škola, djelatnice patronažne službe i predstavnici JVP-a.

.

Više iz kategorije

Grad Našice nastavlja s projektom „Stambeni krediti u funkciji poticanja gospodarstva“

Ivona

Održan 1. Našički jesenski sajam

Ivona

Udrugama s područja Našica dodijeljeno 48.465,00 eura za sufinanciranje projekata i programa koje provode kroz godinu

Ivona