nasice.hr
Vijesti

Ulica Antuna Gustava Matoša u visokoj gotovosti

Jedna od većih investicija u Našicama zasigurno je Ulica A.G. Matoša koja se trenutno obnavlja, a radovi su ušli u završnu fazu. Danas su stoga gradilište osobno posjetili gradonačelnik Krešimir Kašuba, v.d. pročelnik Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje Božo Papac, direktor NARA-e Matija Brkić te predsjednik Mjesnog odbora Našice Darko Cerovski. Radovi napreduju prema planu, rekao im je direktor tvrtke Marjanović Niskogradnja, jedan od podizvođača, a sa asfaltiranjem se kreće do kraja tjedna.

  • Ovo je izuzetno važna investicija i ulaganje u našem gradu. Ulica A.G. Matoša je dugi niz godina predstavlja problem, od slivnih voda zbog izrazitog nagiba, ali i u sigurnosnim smislu regulacije prometa. Stoga smo tome pristupili korjenito, te će i nakon rekonstrukcije jedan dio ulice od Gajića do Nazorove biti jednosmjeran, a dio od Gajića prema kružnom toku dvosmjeran. To je jedna stvar što se tiče sigurnosti, a druga je što će sama ulica biti proširena, nova i imati odvodnju slivnih voda, što je jako važno. Kompletna investicija je u vrijednosti od 163.558,13 eura, s tim da je 53.000,00 eura sufinancirano od strane fondova EU. Investicija u ovu ulicu važna je za kvalitetu života stanovnika ovog djela Našica, jer je to početak ulaganja i u Gajić koji je slijedeći po prioritetima, a onda i u Stossmayerovu ulicu, etapno, prvenstveno najkritičnije točke kod Colora, slivne vode, ali i ulaganje u samu sigurnost prometa. – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba.

Poboljšanoj kvaliteti života svih građana nada se i Darko Cerovski koji kontinuirano radi na tome kroz Mjesni odbor Našice.

  • Radovi u Ulici A.G. Matoša pokazatelj su da se u Gradu vodi računa o kvaliteti života građana. Na temelju toga svjedoci smo da će uvelike biti poboljšani uvjeti života ovog dijela grada i svih koji prometuju ovim dijelom grada. Znamo da je ova ulica bila jedan od alternativnih pravaca za vrijeme rekonstrukcije Ulice kralja Tomislava pa je velik broj osobnih i teretnih vozila prometovao ovom ulicom i oštetio cestu. Rekonstrukcijom će ova ulica poprimiti obrise jedne prave gradske ulice i poboljšati kvalitetu života stanovnika ovog djela grada. Ostali dijelovi grada uređivat će se prema prioritetima i proračunskim sredstvima, a sve s istim ciljem podizanjem kvalitete života. – dodao je Cerovski.

Ulica bi do kraja tjedna trebala ući u fazu asfaltiranja nakon čega slijede manji zahvati poput postavljanja signalizacije, znakova, kolni ulazi i drugo.

  • Radove uz manje komplikacije na terenu privodimo kraju, stoga očekujemo asfaltiranje u petak. Dužina ulice je 380 metara, a glavni izvođač je PZC, dok smo mi jedan od podizvođača.– dodao je na kraju obilaska Marjanović.

Više iz kategorije

Dodijeljene nagrade Grada Našica

Marac

Dan sjećanja – Crni potok

Ivona

Ni kiša nije smetala brojnim posjetiteljima prve večeri Adventa u Našicama

Marac