nasice.hr
Aktualno

Obavijest građanima o javnoj rasvjeti u Gradu Našicama i prigradskim naseljima

Poštovani,

sukladno smjernicama Vlade Republike Hrvatske za uštedu energije u RH od 28. srpnja 2022. godine Grad Našice je u veljači 2023. godine započeo provođenje mjera racionalnog korištenja električne energije. U naprijed navedenim smjernicama koje je Vlada RH donijela navode se preporuke za štednju kućanstvima, javnom sektoru i poduzetnicima, u cilju što učinkovitije potrošnje energije kako bi Hrvatska odgovorila na predstojeće energetske izazove.

Redukcija rada sustava javne rasvjete je privremeno rješenje do provedbe jednog od većih projekata Grada Našica, projekta optimizacije javne rasvjete, odnosno zamjene svih rasvjetnih tijela koja nisu LED rasvjeta u LED rasvjetu. Korištenjem LED žarulja, koje smanjuju potrošnju energije i do 70%, direktno utječemo na učinkovitu potrošnju energije za rasvjetu te smanjenju emisije CO2. Optimizacija javne rasvjete obuhvatit će kompletni sustav rasvjete u Gradu Našicama i pripadajućim naseljima. Tijekom provedbe projekta, a postepenom optimizacijom rasvjete po ulicama, iste će biti osvjetljenje u noćnim satima, ali sa smanjenim intenzitetom. Navedeni projekt planiramo realizirati ovoga ljeta.

Do početka provedbe projekta optimizacije javne rasvjete državne ceste bit će osvjetljene slabijim intenzitetom u noćnim satima. Početak ovakvog načina rada očekuje se sljedeći tjedan.

Kao građanin Našica, a ujedno i gradonačelnik molim Vas za strpljenje i razumijevanje u provođenju mjera uštede energije i energenata na razini ne samo Grada Našica, nego i Republike Hrvatske i Europske unije.

S poštovanjem!

                                                                                                          GRADONAČELNIK:

                                                                                                          Krešimir Kašuba, dr.med.vet.

Više iz kategorije

Javni natječaj- referent – komunalno-poljoprivredni redar

Marac

Osobni automobil – putničko vozilo putem operativnog leasinga

Marac

JAVNI POZIV za dodjelu na korištenje ugostiteljskih kućica i štandova za sudjelovanje na manifestaciji Advent u Našicama 2022.

Ivona