nasice.hr
Vijesti

Uspješno započeo još jedan projekt ZAŽELI u Našicama

U hotelu Park Panolija jučer je održana početna konferencija projekta Zaželi RADOST – faza III koji provodi Udruga Dar dobrote.  Konferenciji su uz zaposlene žene i članove udruge, nazočili i gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, direktor NARA-e Matija Brkić te drugi uvaženi gosti.

Robert Kresić, predsjednik Udruge, rekao je da projekt doprinosi smanjenju nezaposlenosti i socijalne isključenosti te da je ovo ujedno treći europski projekt koji Udruga provodi kao prijavitelj.

  • To je iznimno važno ne samo zbog činjenice da time jačamo svoje financijske kapacitete, već i zbog onoga što stvarno projekt doprinosi lokalnoj zajednici, a to je u prvom redu zapošljavanje teže zapošljivih žena, ali isto tako i smanjivanje socijalne isključenosti i pružanje podrške  starijim i nemoćnim osobama koje nemaju priliku putem drugih izvora imati pomoć od strane drugih osoba. Projekt je vrijednosti više od pola milijuna kuna, odnosno u eurima više od 70.000 eura i svojevrstan je nastavak našeg projekta Zaželi R.A.D.O.S.T  iz faze I.  Mislim da je to iznimno važno napomenuti jer je evidentno da smo provedbom prvog projekta dokazali da možemo nastaviti s provedbom jednog takvog projekta. S ovim smo uzeli, da se slikovito izrazim,  i veći “zalogaj” jer sada imamo veći broj zaposlenih žena.  Zaista se nadamo prilici da se on nastavi kroz nekakve druge pozive bili mi prijavitelji ili ne, naime sam poziv Zaželi smatram iznimno korisnim jer stvarno doprinosi ne samo smanjenju nezaposlenosti nego i socijalne isključenosti što nikako ne smije biti zanemareno-kazao je Kresić i dodao da je na projektu zaposleno 12 žena koje će skrbiti za preko 80 korisnika.

Gradonačelnik Krešimir Kašuba istaknuo je da je projekt Zaželi jedan od najboljih projekata Europske unije.

– Naša Udruga Dar dobrote prepoznata je kao izuzetno aktivna, humanitarna, volonterska te promiče Grad u  tom smislu. Grad isto tako stoji iza njih u partnerskim odnosima, velike nade polažemo u  Udrugu da u budućnosti imamo, osim Socijalne samoposluge, i banku hrane. Predsjednik Robert Kresić aktivno radi na tome, a Grad Našice je donirao zemljište. Udruga je u svakom slučaju hvalevrijedna za naš grad, imaju apsolutnu podršku, a s ovim projektom koji je u trećoj fazi sigurno to pokazuju na najbolji način – kazao je gradonačelnik Kašuba.

Izvor: Radio Našice

Više iz kategorije

Vrijedna oprema kroz projekt „Aglomeracije Našice” stigla u Našički vodovod d.o.o.

Marac

Kompletan program ovogodišnjeg festivala “Dani slavonske šume”

admin

Zasjala je i prva adventska svijeća u našem gradu – otvoren Advent u Našicama

Ivona