nasice.hr
Vijesti

Veliki dan za našičke pčelare – otvorena linija za proizvodnju satnih osnova

Danas je u Našicama, u Ulici Vatroslava Lisinskog, otvorena linija za proizvodnju satnih osnova u vlasništvu Pčelarske udruge Pčela. Predsjednik Udruge Željko Špoljarić u govoru otvorenja nije mogao sakriti zadovoljstvo početkom rada ove linije niti dovoljno zahvaliti svima koji su sudjelovali u istome. Linija je kupljena prije 4 godine, a sufinacirali su je Grad Našice sa 25.000,00 kn, Osječko-baranjska županija sa 30.000,00 kn i Udruga vlastitim sredstvima. Njena ukupna vrijednost bila je oko 80.000,00 kn, a da bi je otvorili uložili su i dodatnih 20.000,00 te osobni trud i rad. Rezanjem vrpce od strane gradonačelnika Krešimira Kašube i pročelnice Upravnog odjela za poljoprivredu i ruralni razvoj Osječko-baranjske županije Silve Wendling službeno je započeo njen rad.

  • Udruga Pčela njeguje gotovo stoljetnu tradiciju te svakodnevno teži visokoj kvaliteti meda. Našička udruga danas je postala jedina koja u Hrvatskoj ima liniju za proizvodnju satnih osnova i na to sam uistinu ponosan. Grad Našice će i dalje, kao i do sada, podupirati rad Udruge, a njihovim proizvodima promovirati bogatstvo Slavonije, jer gotovo svaki naš poklon sadrži teglicu našičkog meda. – rekao je gradonačelnik Kašuba.

Izuzetnu dugogodišnju suradnju našičke udruge i Osječko-baranjske županije istaknula je pročelnica Silva Wendlin pohvalivši njihovu inicijativu i rad da osiguraju samo najbolje za proizvodnju vlastitog meda.

Udruga Pčela broji 92 člana koji imaju 5200 košnica u kojima bi trebalo godišnje promijeniti 1/3 voska što je oko 5 000 kilograma voska. Zbog nestašice voska rađene su njegove patvorine koje nisu dobre za kvalitetu meda, pa smo se mi odlučili investirati i osposobiti vlastitu liniju za proizvodnju satnih osnova od pravog voska. – rekao je Predsjednik Udruge i zahvalio gradonačelniku Kašubi koji je pronašao adekvatan prostor za proizvodnju.

Više iz kategorije

Udruga slijepih Našice sljedeće godine proslavlja 70 godina djelovanja

Ivona

Čestitka gradonačelnika Krešimira Kašube povodom Svjetskog dana učitelja

admin

PROGRAM obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Ivona