nasice.hr
Vijesti

Dodijeljene nagrade Grada Našica

Na svečanoj dodijeli Zahvalnica, te Nagrada Grada Našica istaknuti su pojedinci koji su kroz ovu godinu nesebično dali dio sebe, svog vremena i znanja za dobrobit drugih. Oni su primjer humanosti, želje i volje koja bi svima trebala biti motivacija, ali i inspiracija.

Nagrađeni trebaju biti uzor mladima i djeci

Čestitke svim nagrađenima uputili su gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba, dogradonačelnik Hrvoje Šimić i predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar.

„Izuzetna čast mi je danas bila pozdraviti sve one koji svojim humanitarnim i časnim radom u našoj zajednici predstavljaju, prije svega, uzor našim mladima, našoj djeci i zahvaliti im se na svemu. Danas ih, ovim vrijednim zahvalnicama i nagradama, želimo potaknuti u njihovom daljnjem radu. Za uručivanje istih iskoristili smo ovo adventsko vrijeme, gdje trebamo svi pokazati jedno zajedništvo, te istaknuti dobra djela sa željom za još bolju i ljepšu novu godinu.” – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba te svim okupljenima uputio čestitke za Božić i Novu godinu.

Nagradu za životno djelo dobila četiri sugrađana

Nagrada Grada Našica za životno djelo uručena je Blanki Perasić za 75. put darovanu krv, Zvonku Vrapcu za 103 puta, Željku Martinoviću za 100. puta i Miroslavu Čeme za 101. koji se u ime nagrađenih obratio okupljanima.

„Krv sam počeo darivati prije 30 godina i darivat ću, kao većina darivatelja, dok me zdravlje bude služilo. Zaposlen sam u našičkoj bolnici kao ne zdravstveni djelatnik i kad vidim koliko oni truda, volje i želje ulažu da pomognu drugima, mi pomažemo na ovaj način. Svim građanima želim sretan Božić i Novu godinu, a darivateljima krvi puno zdravlja da se možemo nastaviti baviti ovom plemenitom aktivnošću.”- poručio je okupljenima dobitnik nagrade za životno djelo Miroslav Čeme.

Posebnu zahvalu dobrovoljnim darivateljima krvi uputio je i dogradonačelnik, ujedno i ravnatelj OŽB Našice Hrvoje Šimić.

„Iskoristiti ću ovu priliku i čestitati svima koji su danas primili nagrade od strane gradonačelnika, predsjednika Gradskog vijeća i moje malenkost. Mi se možemo pohvaliti da smo vrlo osviješteni na području Našica, ali i Osječko-baranjske županije što se tiče darivanja krvi. Pokazujemo osjetljivost za potrebe naših bolnica, ali također pomažemo i svim drugim bolnicama. Često se čuje u medijima da je nestašica krvi negdje na području Republike Hrvatske, no evo upravo zahvaljujući ovim i ovakvim ljudima na području naše županije vrlo je rijetko, gotovo nikad zabilježena nestašica krvi.” – rekao je dogradonačelnik Hrvoje Šimić.

Nagradu Grada Našica zasluženo dobila nastavnica Mašić

Nagradu Grada Našica zaslužila je nastavnica Đurđica Mašić za njezina zapažena postignuća i doprinos u području obrazovanja i odgoja, športa i humanitarnog djelovanja, te Hrvoje Nemet za 76. puta darovanu krv, Franjo Brođanac za 77. puta i Miroslav Aničić za 76. puta.

„Prvenstveno zahvaljujem gradonačelniku što je našao vremena da u ovo predblagdansko vrijeme uruči priznanja, zahvalnice i nagrade Grada Našica. Ovo je trenutak dobrote kada se zahvaljujemo onima koji su toliko toga lijepoga učinili našemu gradu. Nagrađeni davatelji krvi, po kojima je i naše Gradsko društvo Crvenog križa poznato u cijeloj Hrvatskoj, daruju dio sebe da bi život u gradu bio ljepši, a svojim humanim radom pomažu onima u potrebi. Čuli smo da će oni to nastaviti raditi i dalje. Osobno mi je drago što je nastavnica Đurđica Mašić primila ovo zasluženo priznanje Grada Našica za njen predani rad s mladima, kao i humanitarni i socijalni rad. Pozivam naše građane da se uključe u buduće predlaganje pojedinaca za nagrade Grada Našica jer puno je takvih dobrih duša i dobrih ljudi u našem gradu koji zaslužuju svako priznanje.” – rekao je predsjednik Gradskog vijeća Krešimir Žagar.

Zahvalnice Grada Našica za dobrovoljne darivatelje krvi

Zahvalnice Grada Našica dobili su Kata Prpić za 35. puta darovanu krv, Vladimir Barić za 51. put, Alan Rep za 53. put, Veljko Vešligaj za 50. put, Tomislav Gužvinec za 51 puta, Dragan Jović za 50 puta, Zdravko Kubica za 52 puta, Darko Kuric za 51 puta i Vedran Matek za 51 puta darovanu krv.

„Danas imamo nagrađenih čak šesnaest dobrovoljnih darivatelja krvi i treba napomenuti da je od tih šesnaest, četiri darivatelja dobilo Nagradu za životno djelo Grada Našica, tri darivatelja su dobila Nagradu grada Našica, a njih devet Zahvalnicu grada Našica. Ovim putem se svakako zahvaljujemo Gradu Našicama što prepoznaje davatelje krvi i što cijeni njihov trud. Gradsko društvo Crvenog križa Našice je unazad par godina među prvima u Osječko-baranjskoj županiji po broju prikupljenih doza na 100 stanovnika, a nalazimo se i među prvih pet društava u Republici Hrvatskoj. Tu veliki kotačić čine ljudi, oni koji darivaju, ali i oni koji vode računa o darivateljima te potiču na darivanje. Ovom prilikom čestitamo još jednom svima na zasluženim priznanjima i želim svima uspješnu i sretnu Novu godinu.” – rekao je ravnatelj GDCK Igor Feldi.

Više iz kategorije

Maškare preuzele ključeve grada

Ivona

Gradonačelnikova čestitka na velikoj pobjedi RK NEXE

Marac

32. obljetnica ustroja 132. brigade Hrvatske vojske Našice – Orahovica

Ivona