nasice.hr
Vijesti

Prezentirano prvo urbanističko rješenje Sportsko-rekreacijskog centra Našice – Nexe Arene

U Gradskoj vijećnici Grada Našica prezentirano je prvo urbanističko rješenje Sportsko-rekreacijskog centra Našice, radnog naziva Nexe Arena. Arena se planira izgraditi u suradnji Grada Našica, najvećeg privatnog subjekta na ovim područjima, tvrtke Nexe d.d. i Osječko-baranjske županije.

Tvrtka Dva arhitekta Zidarić d.i.a. prezentirala je okupljenima tri prijedloga izgleda Arene i popratnih sadržaja, a fokus gradnje stavljen je na osnovne tri komponente; veliku dvoranu sa 4 000 sjedećih mjesta, tenis terene i bazene. Cijeli kompleks Nexe Arene bio bi smješten u Ulici kralja Petra Krešimira, na obilaznici i na samom ulazu u našički park, te će se svojim uređenjem nadograditi na prirodno okruženje Perivoja. Urbanističkim planom Grada Našica ondje je predviđena sportsko-rekreacijska zona još 80-ih godina.

Nakon prezentacije urbanističkih rješenja otvorena je rasprava u kojoj su sudjelovali gradonačelnik Krešimir Kašuba, pročelnica Magdalena Vidaković-Gelenčir i v.d. pročelnika Božo Papac te suradnici, ali i predstavnici tvrtke Nexe d.d., Ivan Ergović i Josip Ergović.

Uskoro slijedi još jedna prezentacija urbanističkog rješenja, a nakon odabira najboljeg kreće se u daljnje procese izrade projektno-tehničke dokumentacije s ciljem osiguravanja potrebne dokumentacije za prijavu projekta na Fondove EU.

 

Više iz kategorije

Osmrtnica – Hrvoje Šimić

Ivona

Sjećanje na Bleiburšku tragediju

Ivona

Prijem delegacije Zagrebačke filharmonije i predstavnika Hrvatskog Crvenog križa ususret festivalu Dore Pejačević kod gradonačelnika Krešimira Kašube

Ivona