nasice.hr
Vijesti

Prezentirano prvo urbanističko rješenje Sportsko-rekreacijskog centra Našice – Nexe Arene

U Gradskoj vijećnici Grada Našica prezentirano je prvo urbanističko rješenje Sportsko-rekreacijskog centra Našice, radnog naziva Nexe Arena. Arena se planira izgraditi u suradnji Grada Našica, najvećeg privatnog subjekta na ovim područjima, tvrtke Nexe d.d. i Osječko-baranjske županije.

Tvrtka Dva arhitekta Zidarić d.i.a. prezentirala je okupljenima tri prijedloga izgleda Arene i popratnih sadržaja, a fokus gradnje stavljen je na osnovne tri komponente; veliku dvoranu sa 4 000 sjedećih mjesta, tenis terene i bazene. Cijeli kompleks Nexe Arene bio bi smješten u Ulici kralja Petra Krešimira, na obilaznici i na samom ulazu u našički park, te će se svojim uređenjem nadograditi na prirodno okruženje Perivoja. Urbanističkim planom Grada Našica ondje je predviđena sportsko-rekreacijska zona još 80-ih godina.

Nakon prezentacije urbanističkih rješenja otvorena je rasprava u kojoj su sudjelovali gradonačelnik Krešimir Kašuba, pročelnica Magdalena Vidaković-Gelenčir i v.d. pročelnika Božo Papac te suradnici, ali i predstavnici tvrtke Nexe d.d., Ivan Ergović i Josip Ergović.

Uskoro slijedi još jedna prezentacija urbanističkog rješenja, a nakon odabira najboljeg kreće se u daljnje procese izrade projektno-tehničke dokumentacije s ciljem osiguravanja potrebne dokumentacije za prijavu projekta na Fondove EU.

 

Više iz kategorije

Priopćenje gradonačelnika Grada Našica Krešimira Kašube

Ivona

Nova prilazna cesta Industrijskoj zoni

admin

Kroz Kickboxing Klub „Impact” Našice do sada prošlo 600 članova

Marac