nasice.hr
Vijesti

Prijem našičkih vatrogasaca

Danas je u Gradskoj vijećnici Grada Našica održan svečani prijem povodom Dana vatrogasaca i spomendana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca. Vatrogasce, predsjednike i zapovjednike svih našičkih Dobrovoljnih vatrogasnih društava, Javne vatrogasne postrojbe i vatrogasaca u gospodarstvu ugostio je gradonačelnik Krešimir Kašuba zajedno s bližim suradnicima Franjom Vladika, pročelnikom Upravnog odjela za proračun i financije, Magdalenom Vidaković-Gelenčir, pročelnicom Upravnog odjela za gospodarstvo i komunalni sustav, Matijom Brkićem, pročelnikom Upravnog odjela za investicije i prostorno planiranje te Danijelom Buljan, voditeljicom Odsjeka za društvene djelatnosti i socijalnu skrb.

Izuzetna međusobna suradnja

U međusobnom razgovoru zaključeno je da je suradnja između vatrogasaca i Grada Našica na zavidnom nivou, ali jednako tako dogovoreni su i načini na koji će se ona još više poboljšati. U jednosatnom prijemu okupljeni su prošli kroz mnogobrojne teme, među najvažnijima financije, a tu im je gradonačelnik obznanio da se planira povećanje sredstava za 700,00 eura po društvu do kraja godine, te da su započeli radovi na rekonstrukcijama domova u Markovu Našičkom, kao i pripreme za one u Lili, Zoljanu i Vukojevcima.

  • Upriličili smo danas svečani prijem vatrogasaca te im čestitali njihov Dan. Naglasili smo danas i pohvalili se da imamo vatrogasce koji rade veliki posao u našem gradu, osiguravaju sigurnost. Oni su operativni, organizirani i izlaze odmah na teren. Možemo se pohvaliti sa 7 dobrovoljnih vatrogasnih društava koji aktivno rade, posebice su to pokazali prije dvije godine kada nam se na ovom području dogodila poplava, uz sve druge službe iskazali su se brzom organizacijom i radom. Ipak ističu se i u radu s mladima, gdje im dajemo posebnu potporu. – rekao je gradonačelnik i zaželio im što manje intervencija, a što više rada s mladima i međusobnog druženja.

Prijemu se odazvao velik broj predstavnika vatrogastva s područja Našica, čime su započeli proslavu svog Dana i spomendana sv. Florijana, zaštitnika vatrogasaca.

  • Okupili smo se na prijemu kod gradonačelnika, sva dobrovoljna društva, Javna vatrogasna postrojba plus dva društva u gospodarstvu. Današnji dan započeli smo ovim prijemom, a kasnije organizirano svaki DVD ima svoje aktivnosti obilježavanja Dana vatrogasaca, no uglavnom je to sveta misa te nakon toga druženje. Prakticiramo da svake godine na razini Vatrogasne zajednice Našice organiziramo natjecanje početkom mjeseca lipnja, koje će se ove godine održati na području Općine Koška. Smatram da imamo dobro i kvalitetno vatrogastvo, imamo puno mladih uključenih u naš rad, a to se posebno vidjelo prošle godine na natjecanju u Vukojevcima gdje je bilo oko 350 mladeži. – rekao je Vlatko Gašić, predsjednik Vatrogasne zajednice Našice te je zahvalio gradonačelniku na prijemu kojim je pokazao da cijeni rad vatrogasaca. Dodao je i da je gradonačelnik bio na svakoj skupštini društva, te da se Grad Našice iskazao kupnjom 7 kombi vozila za siguran rad vatrogasaca, mladeži i djece.

Više iz kategorije

Odana počast prvom hrvatskom predsjedniku dr. Franji Tuđmanu

Ivona

Grad Našice poželio dobrodošlicu prvim raseljenim osobama iz Ukrajine

Marac

Dan otvorenih vrata povodom Međunarodnog dana žena

Ivona