nasice.hr
Vijesti

U sjećanje na Željka Baričevića

U Breziku su na spomen obilježju položeni vijenci i zapaljene svijeće za poginulog hrvatskog branitelja Željka Baričevića, jednog od 67 dobrovoljaca s našičkog područja koji je otišao braniti Grad heroj, grad Vukovar.

Ostvaren san branitelja

Okupljeni su se prisjetili svih osoba, čija su imena zapisana na spomen obilježju u Breziku, onih koji su ubijeni samo zato što su željeli živjeti kao slobodni ljudi u svojoj slobodnoj Hrvatskoj. Zahvaljujući hrvatskim braniteljima, među kojima je bio i Brezičanin Željko Baričević ostvaren je njihov san, mir, sloboda i neovisnost naše domovine Hrvatske.

Odavanju počasti, uz obitelj poginulog branitelja i mještane, pridružio se i gradonačelnik grada Našica Krešimir Kašuba.

„Poštovana obitelji pokojnog Željka Baričevića, poštovani mještani Brezika i svi okupljeni. Čast mi vas je danas pozdraviti ispred Grada Našica i zahvaliti vam se što ste me pozvali da zajedno odamo počast. Nalazimo se u velikoj godini za našu državu, za našu Domovinu, za grad Našice, tridesetoj jubilarnoj obljetnici Domovinskog rata, kada su na današnji dan 21. rujna obranjene Našice od tzv. JNA. Na današnji dan se moramo prisjetiti, prije svega, onih koji su dali ono najvrijednije što su imali – svoje živote. Moramo se prisjetiti naša tri sugrađana poginula u obrani Našica, ali i odati počast tridesetoj obljetnici odlaska naših sugrađana u Vukovar. Željko Baričević je bio među njima, oni su hrvatski branitelji zbog kojih mi danas stojimo na ovom mjestu u slobodnoj, demokratskoj i suverenoj Hrvatskoj.” – rekao je gradonačelnik Našica Krešimir Kašuba.

Molitvu, ali i misu za pokojnog Željka Baričevića predvodio je fra Mislav Lukačević.

Više iz kategorije

Održana početna konferencija projekta „Zaželi, uključi se, ostvari se – važna si! – faza III“

Ivona

Gradonačelnik sa suradnicima obišao naselje Jelisavac

Ivona

Dodijeljene zahvalnice i priznanja za dobrovoljne darivatelje krvi

Ivona