nasice.hr
Vijesti

Veliki broj sudionika bit će dio festivala Dani slavonske šume

U Gradskoj vijećnici Grada Našica održan je sastanak zainteresiranih sudionika festivala Dani slavonske šume koji je predvodila direktorica Turističke zajednice Grada Našica Ines Resler. Uz nju sa okupljenim sudionicima razgovarali su gradonačelnik Grada Našica Krešimir Kašuba, predsjednik Vijeća mjesnog odbora Našice Darko Cerovski i ispred Hrvatskih šuma, voditelj Uprava šuma Podružnica Našice Vlado Keglević. Na sastanak se odazvalo više desetaka udruga, obrtnika i organizacija, odnosno njihovih predstavnika, koji su iskazali svoju želju za sudjelovanjem kao i svoje potrebe.

  • Kao i svake godine na sastanak zainteresiranih za sudjelovanje u festivalu Dani slavonske šume pristigli su dugogodišnji sudionici, no veseli me i njih nekoliko novih, kako udruga tako i obrtnika. Danas ih se okupilo tridesetak, s tim da ih ima još i više, lovačka društva, vatrogasci i drugi. Cilj današnjeg sastanka je iskazati potrebe za sudjelovanjem u vidu prostora, opreme i mesa za kuhanje čobanca. – rekla je Ines Resler, direktorica Turističke zajednice Grada Našica.

Festival će se ove godine održati od 10. rujna, a objedinit će natjecanje u kuhanju čobanca, prikaz rada šumarskih djelatnika, Obrtnički sajam, sajam udruga, radionice  i drugo.

  • Bio je ovo drugi koordinacijski sastanak vezan za festival Dani slavonske šume na kojem su sudjelovale udruge, obrti i organizacije. Ovaj festival najistaknutiji je brand našeg Grada. Festival će i ove godine pratiti tradiciju, od prikaza šumarskih djelatnosti, sajma obrtnika, a sudjelovat će i brojne udruge, sportske, kulturne i druge koje će predstaviti svoje volontersko djelovanje u gradu Našicama. – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba te pozvao sve sugrađane i drage goste 10. rujna u veliki našički park na tradicionalne Dane slavonske šume. Otvorenje festivala zakazano je za 10 sati.

Više iz kategorije

23. Večer polesnjaka pod pokroviteljstvom Grada Našica

Ivona

Dani Slovaka u Jelisavcu – Večer korbačika

Ivona

Od sada mjesečni izdatak za vrtić 500 kn

Marac