nasice.hr
Vijesti

Više od 7 milijuna kuna uloženo u industriju zonu Našice

U Gradskoj vijećnici Grada Našica održana je završna konferencija projekta pod nazivom „Izgradnja osnovne i dodatne zajedničke infrastrukture u industrijskoj zoni Našice“. Europskim i vlastitim sredstvima, Grad Našice uložio je 7.506.451,47 kn u izgradnju komunalne infrastrukture kako bi poboljšao uvijete rada malog i srednjeg poduzetništva. Konferenciji su prisustvovali gradonačelnik Krešimir Kašuba, pročelnica Upravnog odjela za gospodarstvo, investicije i komunalni sustav grada Našica Magdalena Vidaković Gelenčir, voditeljica Odjela za gospodarstvo i imovinu Ines Toth, poduzetnici iz Industrijske zone te zaposlenici Našičke razvojne agencije NARA.

Cilj je osigurati pozitivnu poduzetničku klimu

Projektom se završila izgradnja, odnosno proširenje zajedničkih koridora osnovne komunalne, energetske i prometne infrastrukture industrijske zone Našice, radi osiguranja uvjeta i jačanje atraktivnosti Grada Našica za privlačenje novih investitora, kao i jačanje poduzetničke klime lokalnog područja.

– Posebno zahvaljujem danas svim poduzetnicima koji koriste izgrađenu infrastrukturu i kao takvi doprinose razvoju Našica. Industrijska zona je od izuzetne važnosti za naš grad, a poduzetnicima je pružena partnerska ruka. Naša zona sa svojih 65 hektara pripada kategoriji srednjih do velikih zona, sa 20-ak gospodarskih subjekata i oko 400 zaposlenih osoba. Do sada je u nju uloženo 22 milijuna kuna većinom iz državnog i županijskog proračuna, a najmanje iz gradskog. U tom smjeru i nastavljamo raditi. Industrijska zona je živo tkivo, za koju očekujemo da će se nastaviti razvijati. Ispred Grada želimo jednu sinergiju s našim najvećim poslovnim subjektom NEXE d.d., ali jednako dobru i sa svim mikro, malim i srednjim poduzetnicima. – rekao je gradonačelnik Krešimir Kašuba koji je i osobno, u proteklom vremenu, obišao poduzetnike u zoni.

Otvaranje novih radnih mjesta

Ostvarenjem planiranih aktivnosti u Industrijskoj se zoni potaknuo razvoj malog i srednjeg poduzetništva, odnosno osiguralo otvaranje novih radnih mjesta, a sukladno tome i smanjenje stope nezaposlenosti.

– Današnjom konferencijom službeno završavamo projekt „Izgradnje osnovne i dodatne zajedničke infrastrukture u industrijskoj zoni Našice“. Projekt vrijedan 7,5 milijuna kuna koji je sufinancirala Europska unija iz Europskog fonda za regionalni razvoj u iznosu 4,8 milijuna kuna ili 65%, a razdoblje provedbe projekta je bilo 35 mjeseci. Cilj projekta je podržati razvoj malog i srednjeg poduzetništva stvaranjem novih radnih mjesta. Ovim putem se zahvaljujemo svima koji su sudjelovali u provedbi projekta, posebno poduzetnicima koji koriste ovu infrastrukturu i industrijskoj zoni daju smisao. Ovaj projekt je značajan za Grad Našice budući da pridonosi razvoju prvenstveno malog i srednjeg poduzetništva koji su glavni pokretač razvoja svakog gospodarstva.- rekao je Matija Brkić, direktor NARA-e.

 

Više iz kategorije

Program druge adventske večeri

Marac

PROGRAM obilježavanja Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje

Ivona

KAKO DO BESPOVRATNIH SREDSTAVA ZA ENERGETSKU OBNOVU OBITELJSKIH KUĆA?

Marac