nasice.hr
Vijesti

U planu izgradnja novog dijela obilaznice

U Uredu gradonačelnika održan je radni sastanak sa predstavnicima Hrvatskih cesta. O završenim projektima na području Našica i budućim planovima razgovarali su gradonačelnik Krešimir Kašuba i suradnici, Magdalena Vidaković – Gelenčir i Božo Papac te rukovoditelj Poslovne jedinice Osijek iz Hrvatskih cesta, Goran Martinović.

Grad bez kamiona

Gradonačelnik Krešimir Kašuba kao jednu od važnih investicija istaknuo je izgradnju novog dijela obilaznice grada Našica, ali i izgradnju nove dionice pješačke i biciklističke staze koja će doprinijeti sigurnosti u prometu.

„Na današnjem sastanku otvorili smo niz tema, a jedna od jako značajnih za naš kraj, uz cestovnu infrastrukturu općenito je brza cesta, nova obilaznica oko Našica koja bi se preko Krndije priključivala na autocestu. Otvorili smo i temu o završetku obilaznice koja ide kroz Martin, točnije ulicu kralja Zvonimira, koja je u visokoj gotovosti. Uz nju i izgradnju biciklističke i pješačke staze od Donje Motičine, novog kružnog toka, pa sve do semafora u Martinu, nove rekonstrukcije naše prijašnje obilaznice, gdje bi se ona nadovezala na postojeću stazu u gradu. To apsolutno pridonosi prvenstveno sigurnosti stanovnika Martina, ali i kvaliteti života općenito u našem kraju.” – rekao je gradonačelnik zahvalivši se Goranu Martinoviću na operativnosti i informacijama koje je iznio na sastanku.

Hrvatske ceste neće stati sa ulaganjima

Hrvatske ceste do sada su uložile značajna sredstava na poboljšanju prometne infrastrukture grada Našica i tu neće stati, istaknuo je Goran Martinović rukovoditelj poslovne jedinice Osijek iz Hrvatskih cesta.

„Teme sastanka ticale su se provođenja investicija Hrvatskih cesta na području grada Našica. Tako smo u prethodne tri godine završili rekonstrukciju državne ceste D2, Strossmayerove ulice u vrijednosti 7,5 milijuna kuna. Završena je i rekonstrukcija ceste D2 Našice – Martin, te dijela državne ceste D53 kroz grad Našice čime smo završili kompletnu investiciju rekonstrukcija državnih cesta kroz grad Našice. U planu je niz drugih investicija kao što je izgradnja biciklističke staze kroz naselje Martin, koje pripada državnoj cesti D53. Također, u tijeku je projektiranje obilaznice Grada Našica. Završetak projektne dokumentacije planiran je sljedeće godine nakon koje slijedi raspisivanje natječaja za izvođenje.” – rekao je Martinović i nadodao da je u planu još jako puno projekata, a ovom je prilikom pohvalio suradnju Gradske uprave i gradonačelnika sa Hrvatskim cestama uz nadanja da će ta suradnja i u budućnosti biti dobra.

Pages

Posts by category

Downloads

Slides

Portfolio

Categories

Tags

Portfolio Categories

Više iz kategorije

Program treće adventske večeri

admin

Vrtićanci ukrasili božićna drvca u centru Našica

Marac

Odana počast Zdravku Hermanu

admin
Veličina slova
Kontrast